Man aangehouden na worsteling met agenten

dinsdag 5 januari 2016

Uden/Oss - De politie hield maandagavond kort na 22.00 uur op de Karrevracht in Uden een 37-jarige man uit Oss aan na een worsteling met de politie.

Kort daarvoor zagen collega de man in zijn auto rijden bij de rotonde aan de Lippstadtsingel. Agenten vertrouwden het niet en besloten daarop het voertuig te controleren. De bestuurder kreeg een stopteken en parkeerde zijn auto op de Karrevracht. Daar stapte hij uit met in zijn hand een donker voorwerp. De man rende weg van de agenten, die daarop te voet de achtervolging inzetten.

Uiteindelijk werd de man door een agent naar de grond gebracht, maar hij verzette zich hevig door wild om zich heen te slaan en bijtende bewegingen te maken naar de agenten, die geweld en pepperspray gebruikten om de verdachte onder controle te brengen. Onder aanhoudend verzet en met behulp van toegesnelde agenten werd de man uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op de plek waar de worsteling met de verdachte begon vonden agenten een zwart gasdrukwapen. In de auto van de man werd een lang vuurwapen met demper en een kijker aangetroffen, net als een riotgun. Gezien deze vondst namen agenten ook een kijkje in zijn woning, diverse wapens werden aangetroffen. De politie doet daar nog verder onderzoek naar.

De verdachte is geen onbekende van de politie. Hij stond onder meer nog gesignaleerd om zijn DNA af te staan in een andere zaak. Tijdens de worsteling met de agenten raakte de man gewond. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Volkel | 112 alarmeringen Volkel | Goedkoop Tanken in Volkel | Supermarkten in Volkel | Weerbericht Volkel